Follow us

Γραβιέρα Κρήτης Σταματογιώργη

Γραβιέρα Κρήτης Σταματογιώργη

Αναζητώντας αυθεντικές γεύσεις τυριών από μικρούς παραγωγούς, συναντήσαμε την εξαιρετική γραβιέρα «Σταματογιώργης» από την περιοχή του Ηρακλείου. Η κλασική γραβιέρα Κρήτης με αρώματα φρέσκου γάλακτος, γρασιδιού και βοτάνων, διακριτική γλυκύτητα, βαθιά και νόστιμη επίγευση, μαρτυράει τη σωστή τυροκόμηση και ωρίμανση και τη γνήσια πρώτη ύλη. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής και ωριμάζει τουλάχιστον 3 μήνες πριν βγει στην κατανάλωση. Το κεφαλοτύρι τους επίσης είναι υποδειγματικό, στα ίχνη της γραβιέρας αλλά πιο αδρό και δυνατό.

Η οικογένεια του Δημήτρη Παπαδάκη (6μελής παρακαλώ!) με κτηνοτροφική παράδοση, διαχειρίζεται μια μικρή αλλά σύγχρονη και καλά οργανωμένη τυροκομική μονάδα στο Σμάρι, έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης (επισκέψιμη). Για τη μεγάλη γκάμα των τυριών και τυροκομικών προϊόντων τους χρησιμοποιούν γάλα από τα δικά τους κοπάδια και το συμπληρώνουν με γάλα από παραγωγούς της περιοχής με τους οποίους συνεργάζονται. Ο στόχος τους είναι η συνέχεια της παράδοσης με τις αυθεντικές γεύσεις των κρητικών τυριών.

Τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι βρήκαμε στα s/m Χαλκιαδάκης.

Τυροκομείο «Σταματογιώργης», Σμάρι Ηρακλείου, τηλ. 28910 32710

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;