Follow us

Ξύγαλο Σητείας Π.Ο.Π. Κουβαράκη, το κρητικό φρέσκο τυρί

Ξύγαλο Σητείας Π.Ο.Π. Κουβαράκη, το κρητικό φρέσκο τυρί

Ανάμεσα στα μαλακά φρέσκα τυριά, το ξύγαλο Σητείας ξεχωρίζει για τη φρέσκια γεύση του, την ευχάριστη οξύτητα, μια ισορροπημένη αλμύρα και την ελαφρά κοκκώδη, ανάλαφρη υφή. Τυρί με ρίζες στην αρχαιότητα, παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σητεία της Κρήτης και καταχωρήθηκε ως τυρί Π.Ο.Π. το 2010. Το παρασκευάζει το τυροκομείο Κουβαράκης & Σια στο Χαμέζι της Σητείας από αιγοπρόβειο, πρόβειο ελαφρώς αποβουτυρωμένο ή σκέτο γίδινο γάλα, από τα ζώα της περιοχής.

Το ξύγαλο είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαλακά ελληνικά τυριά, ιδανικό για πολλές χρήσεις, μια αυθεντική ελληνική απάντηση στα εισαγόμενα φρέσκα τυριά που συχνά χρησιμοποιούμε καθημερινά. Σκέτο στο ψωμί, σαν συνοδεία σε λαδερά φαγητά, πλάι σε ντολμαδάκια, επάνω σε ντάκο, στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες και ένα σωρό χρήσεις ακόμα. Στα προσόντα του, τα χαμηλά λιπαρά (κάτω από 12%), η πλούσια μικροχλωρίδα και το χαμηλό ποσοστό λακτόζης, που οφείλονται στον τρόπο τυροκόμησης.

Το βρίσκουμε σε πολλά σημεία πώλησης στην Αθήνα. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;