Follow us

Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Η πιο αγαπημένη πίτα-κέικ γίνεται με πολλές διαφορετικές συνταγές.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το κέικ

3 αβγά

100 γρ. ζάχαρη

90 γρ. ηλιέλαιο

90 γρ. νερό

40 γρ. κακάο

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν

βούτυρο & αλεύρι για το ταψάκι

Για το σιρόπι

400 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κακάο

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Για την επικάλυψη

300 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

150 γρ. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να διαλυθούν και βράζουμε για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ, χτυπάμε σε λεκάνη με τον αβγοδάρτη το ηλιέλαιο, τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το νερό, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι, το αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα. Ψήνουμε για 30'.

Μόλις βγάλουμε ζεστό το κέικ, αφού το τρυπήσουμε με πιρούνι στην επιφάνεια, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθούν καλά, χωρίς όμως να πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι, την κουβερτούρα και την πραλίνα και με τον αβγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Αφήνουμε την επικάλυψη να κρυώσει και μετά την απλώνουμε πάνω στη σοκολατόπιτα.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.