Υλικά
(πολλαπλασιάζετε ανάλογα τις ποσότητες)Υλικά (για ένα άτομο)
1 μήλο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ταχίνι
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη και ένα μεγάλο κομμάτι καρυδόψιχα
1 πρέζα ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ατομικό ταψάκι που να χωράει τα μήλα ίσα –ίσα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.
Αφαιρούμε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο και τα αλείφουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ το μέλι, το ταχίνι, τον κόλιανδρο, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Κλείνουμε τη βάση κάθε μήλου με το μεγάλο κομμάτι καρυδόψιχας και γεμίζουμε το άνοιγμα και το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του εσπρέσο ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού.
Αραδιάζουμε τα μήλα στο ταψάκι, περιχύνουμε κάθε μήλο με το μπράντι και ρίχνουμε στο ταψάκι ¾ φλ.
καυτό νερό.
Ψήνουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν –πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι.
Σερβίρουμε τα μήλα σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγο επί πλέον μέλι και τριμμένη κανέλα.
Α.Τ.