Follow us

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

ΣΕΒΙΤΣΕ

Υλικά

90 γρ. φιλέτο λαβράκι

μείγμα από αλάτι και ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

χυμός και ξύσμα από 1/2 lime

χυμός από 1/4 λεμονιού

χυμός από 1/4 πορτοκαλιού

1/2 κ.σ. λάδι μαστίχας

Εκτέλεση

Αφού αφαιρέσεις το δέρμα, βάζεις το φιλέτο του ψαριού σε ένα μπολ, με τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Το αφήνεις εκεί για περίπου μία ώρα.

Προσθέτεις το μείγμα από ζάχαρη και αλάτι και στις δύο πλευρές.
Κόβεις το ψάρι είτε σε παραλληλόγραμμα μήκους περίπου 2 εκ. και πάχους 0,5 εκ., είτε σε πιο παχιά κυβάκια.

Το τοποθετείς στο πιάτο σερβιρίσματος και κατά σειρά του ρίχνεις το ελαιόλαδο, το τσίλι, το ξύσμα του lime, το σχοινόπρασο και το λάδι μαστίχας. Προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Για να αναβαθμίσεις το πιάτο σου μπορείς να προσθέσεις κάποια κομμάτια αυγοτάραχου και λίγο ξύσμα λεμονιού. Το μεν αυγοτάραχο δίνει επιπλέον νότες γεύσης και το δε ξύσμα λεμονιού πολυπλοκότητα στις οξύτητες. Μπορείς ακόμη να το πλαισιώσεις με ψιλοκομμένα λαχανικά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.