Υλικά
300 γρ. χοντρό κριθαράκιΥλικά
2 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. σπανάκι
300 γρ. ντοματάκια
1 φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι.
Το κόβουμε σε πλατιές λωρίδες και το ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά. Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο καθέτως.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλειφθεί με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε 600 ml νερό, 1 κ.γ.
αλάτι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε γύρω στα 10 -12 λεπτά –αν δούμε ότι τελειώνει το νερό και δεν έχει μαλακώσει, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Προσθέτουμε τον μάραθο, το ξύσμα λεμονιού, το σπανάκι και τα ντοματίνια, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω προς τα πάνω και αφήνουμε επάνω σε σβηστή εστία άλλα 5 λεπτά –προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα, αν το φαγητό είναι πολύ στεγνό.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.