High End

High End

ΧΟΡΗΓΟΣ HIGH END CUISINE

Δημιουργική κουζίνα, πειραματικοί συνδυασμοί και γευστικές πρωτοπορίες. Υλικά υψηλής ποιότητας μεταμορφώνονται στα χέρια διακεκριμένων chefs. Σε αυτά τα εστιατόρια το δείπνο γίνεται μια απόλυτα high end εμπειρία

Aleria

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα

Κρατήσεις: 21 0522 2633

site: www.aleria.gr

Περιγραφή: Κομψό και ατμοσφαιρικό, με τη σάλα του να παραπέμπει σε αστικό σαλόνι με κάποιες μοντέρνες πινελιές, το Aleria δεν έχει τυχαία πάρει θέση ανάμεσα στα high end εστιατόρια της πόλης, αφού η παρουσία του πολυβραβευμένου Γκίκα Ξενάκη στην κουζίνα αποτελεί εγγύηση για το γευστικό, αλλά και οπτικό αποτέλεσμα που φτάνει στο πάντα προσεγμένα στρωμένο τραπέζι. Ο Γκίκας θεωρείται -και δικαίως- ένας από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους σεφ της λεγόμενης "Νέας Γενιάς" των Ελλήνων σεφ, καθώς η τάση του να επανα-εφευρίσκει παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μεταμορφώνοντάς τις σε ανεκτίμητα "έργα" σύγχρονης γαστρονομικής τέχνης, είναι πραγματικό χάρισμα.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Botrini's

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Βασ.Γεωργίου Β', 24Β, Χαλάνδρι

Κρατήσεις: 210 6857323

site: www.botrinis.com

Περιγραφή: Το εστιατόριο του διάσημου Ιταλο-κερκυραίου σεφ Έκτορα Μποτρίνι, που στεγάζεται σε μία διατηρητέα μονοκατοικία της δεκαετίας του '30 στο Χαλάνδρι, τιμήθηκε με αστέρι Michelin για πρώτη φορά το 2014. Κατά τον ίδιο τον σεφ, το Botrini’s αποτελεί την ενσάρκωση ενός προσωπικού ονείρου που έφερε τη γαστρονομία πιο κοντά στο αθηναϊκό κοινό με σεβασμό στην εποχικότητα, την ποιότητα και την εντοπιότητα των υλικών. Τα πιάτα του συνδυάζουν τη δημιουργικότητα, την υψηλή τεχνική και την άριστη πρώτη ύλη. Ο πανέμορφος κήπος αποτελεί όαση τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

CTC

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα.

Κρατήσεις: 2107228812

site: www.ctc-restaurant.com

Περιγραφή: Tο γνωστό πια εστιατόριο με το ευφάνταστο όνομα και τον εντυπωσιακά ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη στην κουζίνα του θεωρείται από πολλούς το επόμενο που θα κρεμάσει στον τοίχο του την πολυπόθητη πλακέτα με το αστέρι του Guide Michelin. Ο σεφ του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρίσκεται ανάμεσα στους 20 καλύτερους νέους σεφ στον κόσμο (σύμφωνα με το διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef 2015), έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και διαθέτει "προϋπηρεσία" σε 3άστερα και 2άστερα εστιατόρια σε εξωτερικό και Ελλάδα. Το CTC καθίζει συνολικά μόλις 30 άτομα και διαθέτει fixed menus και μία μικρή κάρτα, ενώ τα πιάτα του αλλάζουν συνεχώς.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Funky Gourmet

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός

Κρατήσεις: 210524 2727

site: www.funkygourmet.com

Περιγραφή: Ένα από τα πλέον καταξιωμένα εστιατόρια της πόλης. Κάθε δείπνο στο Funky Gourmet αποτελεί μία γαστρονομική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων με μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα, μεταξύ άλλων, και από τα ελληνικά προϊόντα και την εποχικότητα της πρώτης ύλης. Πίσω από τα φαντασμαγορικά πιάτα του κρύβονται οι σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, οι οποίο έχουν σπουδάσει στο κορυφαίο Institute of Culinary Education στο Μανχάταν και έχουν θητεύσει ο καθένας ξεχωριστά σε πολυβραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2014 το εστιατόριο διακρίθηκε και με δεύτερο αστέρι Michelin (το πρώτο είχε έρθει το 2012), αποτελώντας πλέον το ένα εκ των δύο 2άστερων εστιατορίων στην Ελλάδα.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Hytra

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

Κρατήσεις: 210331 6767

site: www.hytra.gr

Περιγραφή: Το διάσημο και βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο ατενίζει την Αθήνα "αφ’ υψηλού", αφού από το 2012 έχει μετακομίσει στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού και μάλιστα πρόσφατα υπέστη ολικό redesign από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Diversity. Στην κουζίνα συναντούμε από πέρσι τον -φερμένο εκ Βρυξελλών και μάλιστα από το εμβληματικό 3άστερο εστιατόριο Hof Van Cleve- σεφ Τάσο Μαντή, ο οποίος φαίνεται να έχει αγκαλιάσει αλλά και σαφώς εξελίξει τη γαστρονομική ταυτότητα της Hytra, που κατά βάση εμπνέεται από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Το καλοκαίρι το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο, όπου η θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού προσπαθούν να συναγωνιστούν τα αριστοτεχνικά πιάτα του σεφ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Première

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ξεν. "Intercontinental", Λεωφ. Συγγρού 89-93

Κρατήσεις: 210 9206000

Περιγραφή: Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου InterContinental, το Première φημίζεται για τη συναρπαστική του θέα, θυμίζοντάς μας πόσο όμορφη είναι η Αθήνα από ψηλά. Η θέα όμως δεν είναι το μοναδικό ατού του Première .  Φέτος, το Première αλλάζει ρότα στην κουζίνα του, με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να παίρνει τη σκυτάλη από τον Γάλλο σεφ Jean-Charles Metayer, ανοίγοντας τον δρόμο σε μία Διεθνή, δημιουργική κουζίνα με βάση τη Μεσόγειο.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Varoulko

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο

Κρατήσεις: 21 0522 8400

site: www.varoulko.gr

Περιγραφή: Το 2002 το Βαρούλκο με τα θαλασσινά πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου ήταν το πρώτο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας που διακρίθηκε με αστέρι από τον οδηγό Michelin. Σήμερα το βρίσκουμε πάνω στη θάλασσα στο Μικρολίμανο ως Varoulko Seaside, όπου λειτουργεί από το μεσημέρι με πιο απλή διάθεση και το βράδυ με τα γνωστά εμβληματικά πιάτα του πολυβραβευμένου σεφ. Μάλιστα εδώ και λίγο καιρό ο "αέναα ανήσυχος" Λευτέρης Λαζάρου υποδέχεται τους φίλους του και σε ένα νέο χώρο ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο, όπου διοργανώνονται σεμινάρια μαγειρικής, εκθέσεις και διάφορα events, ενώ φιλοξενούνται εκδηλώσεις πάντα σε συνάρτηση με τη κουζίνα του διάσημου σεφ.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;

Δείτε όλα τα εστιατόρια και bars που συμμετέχουν στα Tasty Awards 2017. Μπορείτε να ψηφίσετε σε όσες κατηγορίες θέλετε, όμως -προσοχή- μόνο έναν υποψήφιο σε κάθε κατηγορία.

01

High End

Δημιουργική κουζίνα, πειραματικοί συνδυασμοί και γευστικές πρωτοπορίες. Υλικά υψηλής ποιότητας μεταμορφώνονται στα χέρια διακεκριμένων chefs. Σε αυτά τα εστιατόρια το δείπνο γίνεται μια απόλυτα high end εμπειρία

02

Host with the Most

Συνήθως χρειάζεται να κάνεις κράτηση μέρες πριν. Ιδιαίτερα εξωστρεφή και δημοφιλή τα εστιατόρια αυτά συνδυάζουν “the most”: δυνατό μενού, μοναδική ατμόσφαιρα, ξεχωριστό interior.

03

Comfort Zone

Είναι τα εστιατόρια που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό όταν ψάχνουμε κάπου να πάμε για να δούμε τους φίλους, να μιλήσουμε, να φάμε καλά, να είμαστε ο εαυτός μας.

04

European Cuisines

Άπταιστα γαλλικά φιλέτα με σος cafe de Paris, ή ανάλαφρα ιταλικά paccheri con spinaci e ricotta. Είναι το εστιατόριο που επιλέγουμε σαν εναλλακτική σε ένα ταξίδι στο Μιλάνο ή το Παρίσι.

05

Jap & Asian

Εδώ η έμφαση είναι στις κουζίνες της Ασίας, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η Ιαπωνική. Ολόφρεσκα συστατικά, εξωτισμός και δυνατά αρώματα που σε ταξιδεύουν έως το Τόκιο και τη θάλασσα Andaman.

06

Fish & Seafood

Η πρώτη ύλη είναι το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Αυτά τα εστιατόρια σκεφτόμαστε πρώτα όταν αναζητούμε αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις.

07

Resto Bars

Εδώ η λίστα των cocktails έχει ανάλογη βαρύτητα με το μενού. Είναι τα εστιατόρια που προτιμάμε όταν θέλουμε να συνδυάσουμε φαγητό, ποτό και βέβαια καλή μουσική.

08

Pure Urban

Αυτά τα εστιατόρια είναι απόλυτα ενταγμένα στο αστικό σκηνικό. Πολύ απλά όταν έχουμε τη δυνατότητα να καθίσουμε στα τραπέζια τους στο πεζοδρόμιο, καθόμαστε στα τραπέζια τους στο πεζοδρόμιο.

+1

Tasty Bars

Και όταν θέλουμε να βγούμε για ποτό; Ποια είναι τα bars που επιλέγουμε; Τα bars που ξεχωρίζουμε; Για την ποιότητα, την αισθητική, την ατμόσφαιρα τους; Ποια είναι τα πιο tasty bars της πόλης;

Μέγας Χορηγός

Χορηγοί

Logo

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στα Tasty Awards 2017!

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων