Follow us

Στο "Oggi" το gelato artigianale συναντά την πασχαλινή colomba

Η gelateria της οδού Βουλής κρύβει γευστικές εκπλήξεις που σε ταξιδεύουν πρώτη θέση Ιταλία.

Oggi

Μια στάση στο "Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano" στη Βουλής είναι πρόκληση. Μπορεί και για ένα καφέ, μα σίγουρα για το γνήσιο artigianale παγωτό του, στο χέρι ή στα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα. Αυτές τις μέρες, για ένα λόγο παραπάνω: μέσα σε περιμένει ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα panettone της πόλης, που για το Πάσχα παίρνει το σχήμα περιστεριού και ονομάζεται colomba. Με αφορμή την πασχαλινή μας colomba, περάσαμε πάλι από το "Oggi" -μια ευκαιρία ν’ απολαύσαμε και το κορυφαίο tiramisú τους, αναμφίβολα από τα καλύτερα της πόλης, φτιαγμένο με mascarpone που έρχεται κάθε εβδομάδα από Ιταλία. Σίγουρα, το Oggi έχει να πει πολλά περισσότερα από μια απλή gelateria-café.

Το πολυσύχναστο all day της οδού Βουλής έχει στηθεί με γνώση και μεράκι από την οικογένεια Ντούρα, ανθρώπους με ιστορία στο χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, ιδιοκτήτες του ομώνυμου παραδοσιακού φούρνου στο Χαλάνδρι. Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη της Αθηνάς Ντούρα για την ιταλική ζαχαροπλαστική και το παγωτό, μια αγάπη που πέρασε και στα τρία παιδιά της, την Αιμιλία, τον Νικόλα και τον Χριστόφορο, τα οποία τρέχουν τώρα το μαγαζί. Η ίδια και ο Νικόλας Ντούρας έχουν σπουδάσει την τέχνη του παγωτού στο Gelato Caprigiani University της Bologna. Οι χειροποίητες παρασκευές, η ποιότητα των υλικών, τα ξεχωριστά γλυκά και οι αλμυρές γεύσεις που σερβίρονται στο brunch είναι τα στοιχεία που κάνουν το Oggi να ξεχωρίζει.

Στο "Oggi" το gelato artigianale συναντά την πασχαλινή colomba

Δεν είναι τυχαίο, ότι το παγωτό και τα γλυκά του "Oggi", με επικεφαλής το tiramisú, έχουν μόνιμη θέση στα τραπέζια της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ την Αθηνά Ντούρα θα τη συναντήσεις τακτικά στις κουζίνες της στα διάφορα events, καθώς είναι το δεξί χέρι του σεφ της Πρεσβείας Marco Serra.

Σχετικά με το παγωτό, τo όνομα "Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano" ανήκει σε μια από τις πιο σεβαστές ιταλικές φίρμες παγωτού artigianale μικρής παραγωγής, και είναι επίσημος προμηθευτής του Βατικανού. Τα παγωτά παρασκευάζονται εδώ από τον Νικόλα Ντούρα με ειδικό εξοπλισμό και επώνυμες πρώτες ύλες από Ιταλία: τα φημισμένα φουντούκια "Tonda Gentile Trilobata” από το Piemonte, τα κορυφαία φιστίκια του Bronte, τ’ αμύγδαλα από την Avola, η ricotta και το mascarpone από μικρούς παραγωγούς της Puglia. Φτιάχνουν καθημερινά 12-16 γεύσεις, με πιο δημοφιλείς την ιδιαίτερη Pulcinella με 80% ricotta, άρωμα πορτοκαλιού και κομματάκια σοκολάτας με φιστίκι, το βαθιά σοκολατένιο vegan Terza Nota Cacao, αρωματισμένο με πορτοκάλι και ρούμι, το pistacchio siciliano με γνήσια γεύση φιστικιού, το παγωτό tiramisú, η gianduia, η υπέροχη Crema di Mascarpone, δροσερά sorbets με βελούδινη υφή και ζωντανή γεύση φρέσκου φρούτου.

Oggi

To tiramisú κάνει το "Oggi" προορισμό. Κλασικό αλλά πολύ κομψό, με συννεφένια κρέμα και έξοχη ενσωμάτωση του καφέ και της marsala, είναι γλυκό επιπέδου που θα συναντούσες σε εστιατόριο… Μαζί, το βάσκικο cheesecake τους δρέπει δάφνες. Το panettone και η colomba -αλλάζει μόνο το σχήμα- έχουν την ακαταμάχητη υφή που οφείλεται στην 48ωρη διαδικασία ζυμωμάτων και επεξεργασίας, η οποία γίνεται στο εργαστήριο του Χαλανδρίου.

Το brunch του "Oggi" περιλαμβάνει γύρω στα δέκα πιάτα γλυκά και αλμυρά, με τυριά και αλλαντικά ποιότητας από Ιταλία. Κλασικές γεύσεις brunch, αλλά με τo touch του Νικόλα, όπως μια ομελέτα με caprino (κατσικίσιο τυρί), σπανάκι και μανιτάρια porcini, αβγά Φλωρεντίν σε μπριός με αβγό ποσέ, σπανάκι και κρέμα παρμεζάνας, scrambled eggs με guacamole και φέτα, καλοφτιαγμένα panini και σάντουιτς.

Oggi

Αυτές τις μέρες, από το εργαστήριο του Χαλανδρίου έρχονται και τα πασχαλιάτικα γλυκίσματα, κλασικό τσουρέκι και η colomba σε δυο γεύσεις, κλασικού panettone και με κομματάκια σοκολάτας και πορτοκαλιού.

Oggi - Officina Gelato Gusto Italiano
Βουλής 17 τηλ. 21 0324 6995

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκό

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.