Fish & Seafood

Fish & Seafood

ΧΟΡΗΓΟΣ FISH & SEAFOOD

Η πρώτη ύλη είναι το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Αυτά τα εστιατόρια σκεφτόμαστε πρώτα όταν αναζητούμε αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις.

Almyra

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ελαιών 54, Ν. Κηφισιά

Κρατήσεις: 2106205925

Περιγραφή: H Αλμύρα του Γιάννη Μωράκη ξεκίνησε στη Μύκονο και άνοιξε και στην Κηφισιά, εκεί που επί τρεις δεκαετίες ήταν ο "Ψαράς". Καλόγουστο περιβάλλον, με διακόσμηση που υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας με θαλασσινό στυλ, ανοιχτούς γκρι τόνους, φυσικό ξύλο και χαρακτηριστικά φωτιστικά -κοφίνια του ψαρά. Επικεφαλής της κουζίνας είναι ο Γιάννης Λιάκου που δίνει τη δημιουργική εκδοχή της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας με καλές πρώτες ύλες και σωστή τεχνική. Δοκιμάστε τα φρέσκα σπάνια όστρακα και επιλέξτε το κρασί σας από την καλά ενημερωμένη λίστα. Η Αλμύρα φημίζεται για τα φρέκσα ψάρια ημέρας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Jimmy's Fish and The Sushi

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 46, Πειραιάς

Κρατήσεις: 21 0412 4417

Περιγραφή: Μπορεί πρόσφατα να άλλαξε λίγο και να έστρεψε τη ματιά του και στην Άπω Ανατολή, παρ' όλα αυτά παραμένει το αγαπημένο στέκι στο Μικρολίμανο που έχει αφήσει το δικό του ξεχωριστό σημάδι χρόνια τώρα. Δύο γευστικές κουλτούρες κάνουν παιχνίδι στην κουζίνα: ριζότο με θαλασσινά και άλλοι μεζέδες του αλμυρού νερού μπλέκονται ομοιόμορφα με nigiri και maki που φτιάχνει περίτεχνα ο Βικ στη sushi πλέον γωνιά του Jimmy's. Η θέα στα φωτάκια που τρεμοπαίζουν στη θάλασσα, αλλά και ο ήχος των κυμάτων που σκάνε μαζί με το ρετρό σκηνικό παραμένουν ένας κάλος λόγος για να το επισκεφτείς.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Milos

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ξεν.«Hilton», Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια

Κρατήσεις: 210 7244400

site: www.milos.ca/restaurants/athens

Περιγραφή: Η διεθνής φήμη του, αδιαπραγμάτευτη. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι, από το φετινό καλοκαίρι κατέκτησε και το Λονδίνο. Η φιλοσοφία του, αυτή της απλότητας και των καθαρών γεύσεων, έχει οδηγήσει όλα τα «παιδιά» του επιχειρηματία Κώστα Σπηλιάδη στην πολύχρονη επιτυχία. Η εντυπωσιακή ψηλοτάβανη και γεμάτη φως σάλα που φιλοξενεί το Milos στην Αθήνα δημιουργεί ένα ultra cool σκηνικό για ένα απολαυστικό γεύμα. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει ίσως τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φρέσκια ψάρια, παίζει πολύ με τα βότανα και τα λαχανικά, αλλά περιέχει και επιλογές για όσους αγαπούν το κρέας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Rafale-Αϊ Νικόλας

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη

Κρατήσεις: 2109671184

Περιγραφή: Εκεί όπου ήταν το παλιό Μαϊστράλι στο Λαιμό της Βουλιαγμένης τώρα βρίσκεται το αδερφάκι του γνωστού "Αϊ Νικόλας" της Λ. Συγγρού, το "Rafale Ai Nikolas". Ένα πολύ κομψό εστιατόριο για ψάρι (με κάποιες ευχάριστες παραφωνίες σε κρέας) που παίζει με την ελληνική, ιταλική αλλά και γαλλική κουζίνα. Ο chef Στράτος Ρουμπής, καθοδηγεί με επιτυχία σαν καλός καπετάνιος την κουζίνα του Rafale. Εδώ χωρίς αμφιβολία ξέρουν αν μην τι άλλο να ψήνουν σωστά το ψάρι, χωρίς να το στεγνώνουν από τους χυμούς.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αϊ Νικόλας

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 156, Καλλιθέα

Κρατήσεις: 2109232918

Περιγραφή: Στην πολύβουη Συγγρού βρίσκεται το εν λόγω εστιατόριο. Μια ευχάριστη, θαλασσινή "παραφωνία" σε μια από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της πόλης. Το κοσμοπολίτικο αλλά και μοντέρνο περιβάλλον σε χαλαρώνει αμέσως, ενώ οι καθαρά μεσογειακές γεύσεις, βασισμένες πάντα στο ψάρι και στα θαλασσινά, διά χειρός του σεφ Γιώργου Αποστολάκη, σου προσφέρουν ένα όμορφο γευστικό ταξίδι. Τα χαριτωμένα ταμπελάκια δίπλα από κάθε ψάρι, όπου αναγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι πληροφορίες για το πού και το πότε έγινε η ψαριά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αιόλου 68

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Αιόλου 68 (στοά), Κέντρο

Κρατήσεις: 2103247925

Περιγραφή: To Αιόλου 68 είναι το νέο μαγαζί που έφτιαξε ο Βασίλης Ακρίβος του Ψάριστον μαζί με τον Άγγελο Φραντζή και τον Γιώργο Ταρνάρη στο κέντρο της Αθήνας. Η κουζίνα του Βασίλη είναι γνωστή στους λάτρεις της καλής ψαροφαγίας. Εδώ θα βρείτε και πιάτα για τσίπουρο και ούζο αλλά και προτάσεις που συνδυάζουν ψάρι με κρέας. Ο χώρος χαλαρός, θυμίζει νησί αλλά κρατάει και την επαφή με το εμπορικό κέντρο της πόλης με τις τζαμαρίες που βλέπουν στο δρόμο.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Δουράμπεης

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα, Πειραιάς

Κρατήσεις: 2104122092

Περιγραφή: Οι συστάσεις περιττεύουν. Τρεις γενιές τώρα -από το 1932- αποτελεί συνώνυμο της καλής ψαροφαγίας. Και ο λόγος φυσικά είναι τα φρέσκα ψητά ψάρια και τα θαλάσσινά αλλά και οι ολόφρεσκες σαλάτες. Πρόκειται για μια από τις διασημότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, στη στροφή προς το Μικρολίμανο, κλασικός προορισμός για όσους εκτιμούν το καλό ψάρι.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Δουράμπεης Oyster

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Αδριανείου 37, Νέο Ψυχικό

Κρατήσεις: 2106710100

Περιγραφή: Η πιο urban version του κλασικού Δουράμπεη , στο Νέο Ψυχικό είναι δημιουργία της νέας γενιάς της οικογένειας. Το Δουράμπεης Oyster σε πιο μοντέρνες γραμμές, αλλά πάντα με γαλάζιες αποχρώσεις, δίνει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα όστρακα, πίνες, φούσκες, πετροσωλήνες, καλόγνωμες, πορφύρες και στρείδια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως υπολείπεται στα υπόλοιπα. Η πρώτη ύλη είναι αντάξια της φήμης του, δηλαδή εξαιρετική. 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Ιώδιο

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Λ.Αχιλλέως 119B, Π. Φάληρο

Κρατήσεις: 210 9884258

Περιγραφή: Μικρό, απλό, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά με προσεγμένες λεπτομέρειες και μεγάλη ιστορία. 13 χρόνια ζωής για ένα εστιατόριο δεν τα λες και λίγα. Η αγάπη των ιδιοκτητών για το καλό φαγητό φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα πάρεις τον κατάλογο στα χέρια σου. Ο σεφ συνδυάζει την παραδοσιακή θαλασσινή κουζίνα με πιο σύγχρονες πινελιές δημιουργώντας νόστιμα πιάτα με αρκετό ενδιαφέρον. Τα ψάρια έρχονται απευθείας από ψαράδες-συνεργάτες από όλη τη νησιωτική Ελλάδα, όποτε ό,τι δοκιμάσεις εδώ θα μυρίζει θάλασσα και θα είναι ολόφρεσκο.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Καστελόριζο

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, Βάρη Πλατάνων 2, Νέα Κηφισιά,

Κρατήσεις: 2109655022 2108075408

Περιγραφή: Είτε το επισκεφτείς στα νότια, στη Βάρκιζα, είτε στα βόρεια στην Κηφισιά, το Καστελόριζο είναι πλέον από τις παραδοσιακές αξίες σε αυτή την κατηγορία. Ξεχωρίζει εδώ και 30 χρόνια για την άριστη ποιότητα και για τη φρέσκια πρώτη ύλη, αλλά και την άψογη εκτέλεση των πιάτων. Το πολύ καλό σέρβις και το κομψό περιβάλλον συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους ώστε η επίσκεψή σου στο Καστελόριζο να αποτελεί μια ευχάριστη γευστική και όχι μόνο εμπειρία.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Νικόλας της Σχοινούσας

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Διαδόχου Παύλου 48, Γλυφάδα

Κρατήσεις: 2108949550

Περιγραφή: Ήρθε από το μικρό κυκλαδίτικο νησί και εγκαταστάθηκε παραθαλάσσια, στη Γλυφάδα, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Πολυτελές, με λευκά λινά τραπεζομάντιλα, αστραφτερά σερβίτσια, λουστραρισμένο ντεκ και μεγάλες τζαμαρίες. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στη βεράντα που μοιάζει με κουπαστή πλοίου. Το φαγητό του, προσεγμένο, γευστικό, καλομαγειρεμένο, σέβεται και εκτιμά τη φρεσκάδα των υλικών. Από τα δυνατά χαρτιά του, το «κριθαρότο» με τις φρέσκιες γαρίδες, αλλά και τα ψητά, ζουμερά ψάρια του.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Παπαϊωάννου

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίµανο, Πειραιάς

Κρατήσεις: 2104225059

Περιγραφή: Το άκρως θαλασσινό σκηνικό -λευκό παντού με κάποιες μπλε λεπτομέρειες- συμπληρώνει η όμορφη θέα στην Ακτή Κουμουνδούρου. Η παράδοση πολλών χρόνων, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και η δεξιοτεχνία σε τηγάνι και σχάρα τοποθετούν τον Παπαϊωάννου στην ελίτ της θαλασσινής κουζίνας. Πιάτα όπως η σαλάτα "Παπαϊωάννου" (ή σπέσιαλ όπως την αποκαλούν οι θαμώνες) το υπέροχο φιλέτο μπαρμπούνι που μπορείς να το ζητήσεις στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, αλλά και το μοναδικό καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια επιβεβαιώνουν τη φήμη του και όχι άδικα.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Τραβόλτα

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

Κρατήσεις: 2105719222

Περιγραφή: Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η θαλασσινή εκδοχή του Base Grill. Τα αδέρφια Λιάκου, ακολουθώντας την ίδια πετυχημένη συνταγή, στήνουν ένα μαγαζί βασισμένο στα ψάρια και στα θαλασσινά. Ταραμοσαλάτα (από τις καλύτερες της πόλης), σπετζοφάι με λουκάνικο από φρέσκια σουπιά, πεσκαντρίτσα αυγολέμονο και τηγανητά μύδια με σος από παντζάρι είναι μερικοί από τους εγωκεντρικούς και νόστιμους μεζέδες που θα βρεις στον κατάλογό του. Στο Τραβόλτα θα βρεις ακόμα κλασικά ψάρια για σχάρα ή τηγάνι. Ψήνονται και τηγανίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε δε χάνουν πότε τη φρεσκάδα τους, αλλά ούτε ίχνος από τη νοστιμιά. Γιατί απλά ξέρουν πώς να τους συμπεριφερθούν.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Χρώματα Βυθού

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Εκάλης 40, Ν. Ερυθραία

Κρατήσεις: 2106254152

Περιγραφή: Το ζεστό, κομψό και άνετο σκηνικό του σε προδιαθέτει θετικά. Τα Χρώματα Βυθού θέτουν ψηλά τον πήχη στην ψαροφαγία με τις ιδιαίτερες αλλά και καλοεκτελεσμένες συνταγές που προτείνουν: ρολάκια σολομού με μους τυριών και λαχανικά, γαρίδες σχάρας με κρεμμύδι, προσούτο και βινεγκρέτ με πέστο βασιλικού, κολοκυθοκεφτέδες γεμιστοί με καπνιστό σολομό και σος από γιαούρτι, αλλά και μπέργκερ ψαριού, onion rings και σάλτσα από μουστάρδα, μέλι και πιπεριά. Στα θετικά επίσης το γρήγορο και πάντα ευγενικό σέρβις.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Ψάριστον

restaurant

Info ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Διεύθυνση: Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο

Κρατήσεις: 2102850746

Περιγραφή: Θα μπορούσε να είναι απλώς μια κλασική ψαροτραβέρνα κάπου στα βόρεια. Όμως ο αντισυμβατικός χαρακτήρας του ιδιοκτήτη και σεφ, Βασίλη Ακρίβου, αποτυπώνεται πλήρως στην ταυτότητα του μαγαζιού. Φυσικά και θα βρεις όλους τους κλασικούς ψαρομεζέδες, όμως σε συνδυασμό με ό,τι πιο δυσεύρετο, αλλά και φρέσκο όστρακο και ψάρι βρει ο Βασίλης στην αγορά και φέρει στην κουζίνα του. Καλομαγειρεμένα, λοιπόν, πιάτα που έχουν λίγη από την τρέλα του ιδιοκτήτη κοσμούν τον ιδιαίτερο χιουμοριστικό κατάλογό του και αποκτούν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;

Δείτε όλα τα εστιατόρια και bars που συμμετέχουν στα Tasty Awards 2017. Μπορείτε να ψηφίσετε σε όσες κατηγορίες θέλετε, όμως -προσοχή- μόνο έναν υποψήφιο σε κάθε κατηγορία.

01

High End

Δημιουργική κουζίνα, πειραματικοί συνδυασμοί και γευστικές πρωτοπορίες. Υλικά υψηλής ποιότητας μεταμορφώνονται στα χέρια διακεκριμένων chefs. Σε αυτά τα εστιατόρια το δείπνο γίνεται μια απόλυτα high end εμπειρία

02

Host with the Most

Συνήθως χρειάζεται να κάνεις κράτηση μέρες πριν. Ιδιαίτερα εξωστρεφή και δημοφιλή τα εστιατόρια αυτά συνδυάζουν “the most”: δυνατό μενού, μοναδική ατμόσφαιρα, ξεχωριστό interior.

03

Comfort Zone

Είναι τα εστιατόρια που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό όταν ψάχνουμε κάπου να πάμε για να δούμε τους φίλους, να μιλήσουμε, να φάμε καλά, να είμαστε ο εαυτός μας.

04

European Cuisines

Άπταιστα γαλλικά φιλέτα με σος cafe de Paris, ή ανάλαφρα ιταλικά paccheri con spinaci e ricotta. Είναι το εστιατόριο που επιλέγουμε σαν εναλλακτική σε ένα ταξίδι στο Μιλάνο ή το Παρίσι.

05

Jap & Asian

Εδώ η έμφαση είναι στις κουζίνες της Ασίας, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει η Ιαπωνική. Ολόφρεσκα συστατικά, εξωτισμός και δυνατά αρώματα που σε ταξιδεύουν έως το Τόκιο και τη θάλασσα Andaman.

06

Fish & Seafood

Η πρώτη ύλη είναι το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Αυτά τα εστιατόρια σκεφτόμαστε πρώτα όταν αναζητούμε αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις.

07

Resto Bars

Εδώ η λίστα των cocktails έχει ανάλογη βαρύτητα με το μενού. Είναι τα εστιατόρια που προτιμάμε όταν θέλουμε να συνδυάσουμε φαγητό, ποτό και βέβαια καλή μουσική.

08

Pure Urban

Αυτά τα εστιατόρια είναι απόλυτα ενταγμένα στο αστικό σκηνικό. Πολύ απλά όταν έχουμε τη δυνατότητα να καθίσουμε στα τραπέζια τους στο πεζοδρόμιο, καθόμαστε στα τραπέζια τους στο πεζοδρόμιο.

+1

Tasty Bars

Και όταν θέλουμε να βγούμε για ποτό; Ποια είναι τα bars που επιλέγουμε; Τα bars που ξεχωρίζουμε; Για την ποιότητα, την αισθητική, την ατμόσφαιρα τους; Ποια είναι τα πιο tasty bars της πόλης;

Μέγας Χορηγός

Χορηγοί

Logo

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στα Tasty Awards 2017!

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων